Mai mult de 100 milioane de copii nu urmeaza o scoala primara, majoritatea fiind fete.

Libertatea de exprimare

poza

Peste tot in lume exista persoane care au parte hartuiri sau arestari deoarece si-au exercitat dreptul la libertatea de exprimare.

Toata lumea are dreptul de a cauta, primi sau impartasi informatii si idei fara frica sau interventii. Acest drept este important pentru dezvoltarea personala si demnitatea fiecarei persoane si este esential pentru indeplinirea altor drepturi. Libertatea de exprimare este strans legata de dreptul la opinie si libertatea de gandire, constiinta si religie.

Este nejustificat ca oamenii sa fie tinuti prizonieri datorita credintelor politice sau religioase, origine etnica, sex, culoare, origine nationala sau sociala, statut economic, orientare sexuala.Protejarea dreptului de a proteja drepturile omului

‘Avocatii’ drepturilor omului sunt persoanele, grupurile sau organizatiile care promoveaza si protejeaza drepturile omului prin metode pasnice si non-violente. Actiunile lor depind de, si alimenteaza, libertatea de exprimare.

Datorita activitatilor lor, aparatorii drepturilor omului pot deveni tinte ale abuzurilor. Guvernele, fortele armate, interesele de afaceri, liderii religiosi si cateodata chiar propriile familii si comunitati pot incerca sa le reduca vocea dezaproband opiniile si actiunile.

De exemplu, oricine are dreptul de a-si exprima orientarea sexuala, avand consideratie fata de bunastarea si drepturile celor din jur, fara frica de persecutie, negarea libertatilor sau interventii sociale. Cu toate acestea, in multe tari, multe persoane au parte de discriminare sexuala, intimidare, hartuire sau chiar atacuri personale. Declaratiile politicienilor, liderilor religiosi sau alte persoane publice pot perpetua un mediu de discriminare si intimidare.

Septembrie
Resurse
Jocuri