Traficul cu oameni nu este un fenomen nou, dar vanzarea femeilor tinere in scopuri sexuale a devenit una dintre activitatile criminale cu cea mai mare rata de crestere la nivel [...]

Violenta impotriva femeilor

poza

Violenta impotriva femeilor este adesea ignorata si rareori pedepsita.

Femeile si fetele au parte in mod disproportionat de violenta – atat pe timp de pace cat si pe timp de razboi – din partea statului, comunitatii sau familiei.

O consecinta a discriminarii este accesul inegal la educatie, la calificare in munca sau angajare. Astfel, esecul guvernelor de a crea un mediu care sa imputerniceasca si sa nu discrimineze femeile are consecinte pe termen lung.

O viata fara violenta este un drep uman de baza.

Egalitatea in drepturi

Astazi se foloseste atat expresia ‘drepturile femeilor’, cat si ‘egalitatea intre sexe’. Ce inseama acestea si care este diferenta intre ele?

Fraza ‘drepturile femeilor’ este folosita sa accentueze faptul ca drepturile femeilor sunt drepturi umane, drepturi pe care femeile ar trebui sa le aibe doar pentru simplul motiv ca sunt oameni.

Egalitatea intre sexe inseamna acelasi nivel de putere, participare si vizibilitate pentru ambele sexe in toate domeniile vietii publice sau private. Egalitatea intre sexe nu trebuie inteleasa ca opusul diferentei intre sexe, ci mai degraba este opusul inegalitatii. Scopul este promovarea participarii depline atat a femeilor cat si a barbatilor in societate.Sursa foto: Amnesty.org.uk

Septembrie
Resurse
Jocuri