Populatia planetei este intr-o continua crestere. Acest lucru duce la o crestere a cererii de alimente, de bunuri si energie, ceea ce implica o crestere a emisiilor gazelor cu e[...]

Sanatatea si drepturile omului

poza

Incalcarea drepturilor omului poate duce la o sanatate precara sau poate rezulta dintr-o sanatate precara.

Sanatatea este o problema sociala, economica si politica, precum si o problema ce tine de drepturile omului. Inegalitatea si saracia stau la baza unei sanatati precare si sunt cauza deceselor in randul oamenilor saraci si marginalizati. Prima cauza a deceselor pe glob este saracia extrema. A devenit un cerc vicios: saracia provoaca imbolnaviri, care la randul lor duc la mai multa saracie.

In ultimele decenii, schimbarile economice de pe glob au afectat semnificativ sanatatea oamenilor, precum si accesul lor la servicii de sanatate si servicii sociale.

Ca niciodata pana acum, cifrele care ilustreaza decesele si imbolnavirile ne arata lipsa de justitie si inegalitatea: 75% din populatia globala traieste in tarile in curs de dezvoltare si reprezinta doar 8% din piata de produse farmaceutice din lume. Mai mult, o treime din populatia lumii nu are acces de niciun fel la medicamente esentiale pentru supravietuire.

Septembrie
Resurse
Jocuri