In ciuda garantiilor la nivel international, 923 de milioane de oameni sufera de foame cronica, adesea ca un rezultat al incalcarii drepturilor omului. (studiu Amnesty Internati[...]

Plante si animale in gradina

poza

Cum atragem animale si plante in gradina?

Acest mic experiment este mai mult o activitate ale carei rezultate nu vor fi vizibile chiar pe loc, ci in timp. Dar daca vrei sa vezi multe creaturi cum misuna in gradina ta, aici gasesti raspunsul. Unul foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa plantezi anumite specii de plante in gradina si restul vine mai mult sau mai putin de la sine. Ofera-le hrana si adapost si animalele vor veni!

Ce trebuie sa faci?

Pasul 1: In primul rand si cel mai important, trebuie sa incetezi sa mai folosesti chimicale si insecticide in gradina. Acestea dauneaza insectelor si altor animale ce traiesc sub pamant.

Pasul 2: Planteaza specii de plante de la tine din zona. Plantele native sunt hrana pentru insecte si animale, prin urmare acestea vor fi atrase de ele. Florile native salbatice sunt foarte usor de intretinut. La fel, arborii si tufele native pot fi folosite drept gard viu.

Pasul 3: Marginea unei paduri este habitat pentru multe specii de animale, intrucat cuprinde multe tipuri de plante. Daca nu ai loc pentru a planta un rand de arbori sau arbusti, incearca sa pui plante agatatoare pe un suport mai inalt, iar dedesubtul lor sa pui tufe si flori salbatice. Este important sa nu indepartezi lemnul sau frunzele care se descompun. Nu numai ca sunt ascunzis pentru multe insecte, dar sunt si o hrana buna pentru sol.

Pasul 4: Gazon si pajiste cu flori salbatice. Daca lasi anumite portiuni de gazon netaiat timp de cateva luni, iarba si florile salbatice vor avea timp sa creasca. Acestea vor forma un nou habitat pentru anumite specii de insecte si animale mici. Pentru o ‚pajiste de primavara’, lasa gazonul netaiat pana la sfarsitul lunii iunie. Dupa ce il tai, lasa iarba taiata pe gazon o perioada. In restul anului, tunde normal. Pentru o ‚pajiste de sfarsit de vara’, pastreaza iarba tunsa pana la inceputul verii si apoi nu o mai tunde pana la sfarsitul lui septembrie. Sa nu uiti sa indepartezi iarba si frunzele moarte! Asa reduci fertilitatea solului si incurajezi aparitia florilor salbatice.

Pasul 5: Fa un mic iaz pentru a atrage insecte, animale si pasari. Fa-l intr-un loc insorit si deschis. Ideal este sa nu fie adanc pe margini pentru ca animalele mici sa se poata catara usor. Cateva plante pe marginea iazului nu fac decat sa atraga si mai multe vietati! Mai mult, poti pune si un bustean langa iaz sa vezi ce se intampla!

Nu uita sa scrii pe blogul CeasulCuc cum te descurci sau daca ai nevoie de ajutor. Te rugam chiar sa imparti niste poze si sfaturi cu noi!

Septembrie
Resurse
Jocuri