SIDA (Sindromul Imunodeficientei Dobandite) reprezinta un bun studiu de caz in ceea ce priveste dreptul la sanatate. In timp ce in tarile bogate oamenii care au HIV/SIDA pot duc[...]

Sa reciclam hartia acasa!

poza

Ziarul vechi, hartia de la birou, hartia de impachetat de cadouri – multe lucruri de care nu mai ai nevoie pot fi transformate intr-o mica opera de arta. Poti face hartie noua din ele!

Da. Iti poti face singur hartia, la fel cum o face si o fabrica de reciclare. La fabrica, hartia este pusa intr-un vas mare ce contine apa si alte substante, rupta in bucati mici si transformata intr-o pasta (pasta de lemn). Dupa ce este filtrata si curatata, pentru a se indeparta culoarea, pasta se bate pentru a se obtine fibrele reciclate. Se amesteca cu apa si alte substante, si este scoasa pe o banda rulanta. Pe banda, apa se scurge, fibrele formand o fasie de hartie umeda. In final, se usuca, se taie in bucati mai mici si se serveste!

Hartia pe care o faci acasa este mult mai groasa decat cea din fabrica. Asta pentru ca nu ai banda rulanta sau presele necesare pentru a o face mai subtire si mai fina. Deci, sa pornim!

Septembrie
Resurse
Jocuri