Din ce in ce mai multi tineri din centrul si estul Europei ajung sa locuiasca pe strazi. Doar in Bucuresti se crede ca sunt aproximativ 1500 de copii si tineri care locuiesc pe [...]

Bune sau rele

poza

Gandeste-te la lucrurile pe care le cumperi si le folosesti in fiecare zi. Poti avea un sandwhich cu pui si un suc la pranz. Poti face plinul la masina. Poti printa zeci de documente sau e-mailuri. Acum inmulteste aceste activitati cu numarul de zile dintr-un an si apoi cu bilioanele de alti consumatori din toata lumea. Iti poti imagina impactul pe care il avem in fiecare zi asupra Pamantului?

Alegerile pe care le facem in fiecare zi reprezinta oportunitati pentru a ne proteja sanatatea si mediul. Fiecare dintre noi se poate folosi de puterea pe care o are -puterea de cumparator - pentru a construi piete pentru produse mai putin daunatoare, cum ar fi cele pentru produse organice, produse fara chimicale, pentru electricitate „eco” sau pentru masini cu emisii scazute.

Deciziile pe care le luam in fiecare zi ne influenteaza viitorul nostru, al tuturor. Cum consumam, de ce consumam si ce impact au alegerile noastre asupra celorlalti oameni sunt intrebari ce au nevoie de raspunsuri noi. Acest mini-ghid este menit sa te faca sa intelegi mai bine ce se afla in spatele obiectelor pe care le folosesti in fiecare zi si sa iti schimbe relatia cu bunurile pe care le cumperi si le folosesti.

Septembrie
Resurse
Jocuri