Recifele de corali sunt printre cele mai vechi ecosisteme de pe planeta.

Resurse naturale

poza

Prosperitatea lumii noastre inseamna: acces la resursele de baza pentru o viata decenta (hrana, adapost, imbracaminte); sanatate buna; relatii sociale; siguranta ; libertatea alegerii si a actiunii.

Natura ne ofera: servicii de aprovizionare (alimente, apa, lemn si fibre); servicii de reglare (impact asupra climei, controlului inundatiilor, bolilor, deseurilor si a calitatii apei);servicii culturale (beneficiile recreationale, estetice si spirituale); servicii de suport (formarea solului, fotosinteza si ciclul nutrientilor).

Prin aceasta clasificare, se demonstreaza dependenta oamenilor fata de mediu. Secolul 21 este Secolul Naturii. Invatam din mers, pe cai dificile, ca nu suntem separati de natura, iar problemele din societate sunt interdependente de cele din natura.

Indiferent de cat de in siguranta credem ca ne aflam in fata daunelor provocate mediului, noi, oamenii suntem dependenti de serviciile ecosistemelor, intrucat ele influenteaza fiecare aspect al bunastarii noastre, inclusiv supravietuirea.

Resursele naturale sunt tot ceea ce provine si este folosit din natura: plante, animale, apa, lemn, petrol sau metale. Folosim resurse naturale pentru a produce energie, pentru a ne hrani, pentru a ne deplasa. De fapt, tot ceea ce mancam, folosim sau cumparam este facut din, sau chiar este, o resursa naturala.

Resursele naturale sunt peste tot in jurul nostru si pe multe dintre ele le folosim mai repede decat pot fi inlocuite. Totusi, daca nu reducem consumul acestor resurse, ele se pot termina mai curand decat ne-am dori.

Resurse regenerabile si neregenerabile

Resursele regenerabile sunt acelea care pot fi inlocuite sau care pot fi create din nou. Unele, precum energia solara, pot fi folosite refolosite permanent.

Resursele neregenerabile nu pot fi inlocuite si, odata consumate, dispar de pe suprafata Pamantului.

Septembrie
Resurse
Jocuri