Gunoaiele constituie un pericol de incendiu; un incendiu izbucneste la fiecare 12 minute, din aceasta cauza.

Poluarea aerului si a apei

poza

Murdarie, mirosuri urate si gaze toxice. Intr-un singur cuvant, poluare. Nu te poti ascunde de ea; e peste tot. Provoaca neplaceri oamenilor, animalelor, plantelor si altor vietati. Determina schimbari ale climei.

Majoritatea activitatilor umane contribuie la poluarea actuala, de aceea este important sa intelegem ce este si cum putem contribui la reducerea, si chiar la combaterea ei.

Multe comunitati au trecut la “tehnologii curate”. Acest lucru inseamna ca ele au parte de aceleasi beneficii ale societatii moderne, fara a polua mediul. Masinile electrice, prafurile pentru spalat mai putin daunatoare mediului si energia solara sunt numai cateva exemple.

Mai putina poluare nu este doar un beneficiu adus naturii. Sanatatea oamenilor ar fi, de asemenea, mult imbunatatita. Asta inseamna o calitate mai buna a vietii.

China: stiati ca?

Dezvoltarea economica a Chinei va intampina in curand mari dificultati, intrucat mediul nu poate tine pasul. Cinci din primele zece cele mai poluate orase din lume sunt in China. Ploaia acida cade peste o treime din suprafata tarii. Jumatate din apa provenita din primele sapte cele mai mari rauri este complet inutilizabila. Un sfert din cetateni nu au acces la apa potabila curata. O treime din populatia urbana respira aer poluat. Mai putin de o cincime din gunoaiele din orase este tratata si procesata intr-un mod durabil, pentru a reduce povara asupra mediului.Sursa foto: Treehugger.com

Septembrie
Resurse
Jocuri