500 de milioane de oameni depind de recifele de corali pentru hrana si pentru a-si asigura traiul.

Biodiversitate

poza

Biodiversitatea cuprinde intreaga gama a varietatii organismelor vii, in cadrul unui complex ecologic. Include plante, animale, ciuperci si micro-organisme, chiar si bacterii. O biodiversitate stabila inseamna, de obicei, un mediu sanatos.

In ultimii 50 de ani, oamenii au avut un impact mai mare asupra ecosistemelor, fata de orice alta perioada din istoria omenirii. In primul rand, acest fenomen s-a produs din cauza cererii tot mai mare de hrana, de apa proaspata, lemn si combustibil; a condus la pierderi ireversibile ale diversitatii pe glob.

Modificarile asupra ecosistemelor au contribuit substantial la imbunatatirea vietii oamenilor si a dezvoltarii economice; dar aceste castiguri au fost obtinute cu costuri mari, care au constat in degradarea multor servicii pe care ecosistemele le ofera.

Costurile totale ale efectelor negative asupra ecosistemelor sunt greu de masurat, dar dovezile ne arata ca sunt substantiale si in permanenta crestere. Aceste efecte contribuie, de asemenea, la adancirea inegalitatilor si diferentelor intre grupurile sociale si, totodata, sunt un factor principal al saraciei si al conflictelor sociale, al bunastarii umane.

Septembrie
Resurse
Jocuri