Reciclarea sticlei economiseste 10% din energie. Cu toate acestea, mai putin de o treime din sticlele de plastic vandute sunt reciclate.

Energie

poza

Ce este energia?

Energia este prezenta in viata noastra in fiecare clipa! Folosim energie pentru a fabrica tot felul de produse, pentru a alimenta masini, camioane, trenuri si avioane, pentru a ne incalzi sau raci locuintele, pentru a folosi electrocasnice si alte aparate acasa, la serviciu sau la scoala.

Pe zi ce trece, folosim tot mai multa energie. In ultimii 100 de ani, consumul si-a marit valoarea incredibil de mult. Acest lucru a fost posibil din cauza ca desfasuram diverse activitati, calatorim mai mult, folosim mult mai multe electronice si electrocasnice, toate pentru a ne face viata mai usoara si confortabila.

De unde vine toata aceasta energie? O mare parte rezulta din arderea combustibililor fosili, precum carbunele, petrolul sau gazul natural. Celelalte forme de energie provin de la reactoare nucleare si centrale hidroelectrice sau din surse de energie regenerabile, precum vantul, soarele, apa sau pamantul.

In concluzie, energia are un rol central in existenta noastra. Ea este resursa cea mai importanta; avem nevoie de energie pentru majoritatea activitatilor din viata noastra: cultivarea alimentelor sau obtinerea altor resurse, precum apa potabila, transmiterea si procesarea de informatii, protectia si multe altele.

Septembrie
Resurse
Jocuri